Sayfalar

Bu Blogda Ara

1 Mart 2009 Pazar

İstanbul'un simgesi: Kız Kulesi


Binlerce yüzyıl öncesine ait efsanelerin mekânı, İstanbul' un en önemli simgelerinden biri Kız Kulesi...

İstanbul'un en huzurlu nefesini içinize çekmek için kuşkusuz en doğru adres Kız Kulesi... Gündüzleri gün batımı seyri keyfini yaşatan, geceleri ise boğazın karanlık sularının içinde paha biçilmez bir mücevher gibi ışıldayan Kız Kulesi; anılarda yer etmesini istediğiniz unutulmaz anlarınızı seçkin mekânlarında konuk ediyor.
Kız Kulesi şimdilerde restoran ve kafeterya olarak Boğaz'ın derin sularında hizmet veriyor. Uzun restorasyon çalışmaları sonucu yenilenen tarihi mekan, eski görünümüne sadık kalınarak tüm sevenlerine kazandırıldı. Restore edilen tarihi mekân 5 kat ve 1 asma kattan oluşuyor. Akşamları giriş katı ve asma katta yer alan restorantta, her akşam Alakart mönü ve gruplar için zevkinize ve bütçenize göre tasarlanmış farklı mönü seçeneği ile dünya mutfağının en leziz örnekleri sizlerin beğenisine sunuluyor. Ayrıca Kız Kulesi, çarşamba, cuma ve cumartesi geceleri Grup Leandros'un en güzel aşk şarkıları eşliğinde konuklarını ağırlıyor. İstanbul’a hakim konumuyla benzeri olmayan bu yapı, hediyelik eşya bölümü, fotoğraf stüdyosu, cafe, bar ve restoranı ile günden geceye sizi ve değerli konuklarınızı ağırlamaya hazır.
Teras katındaki "Kuledebar"; gitar tınıları eşliğinde içkilerini yudumlayıp sohbet etmek ya da romantizmin doruğuna varmak isteyen herkesi bekliyor.

6 güzel yorum:

daksit on 2 Mart 2009 01:34 dedi ki...

Ben de gitmeyeli baya uzun zaman oldu aslında. en son gittiğimde restorasyon çalışmaları devam ediyordu ama çok güzel bir mekan gerçekten.
Sevgiler.

Mavi Bahçe on 2 Mart 2009 10:14 dedi ki...

Bende gidip görmeyi çok istiyorum inşallah birgün o da olur.Sevgiler

beyaz mendil on 3 Mart 2009 00:10 dedi ki...

Hakikaten de çok güzel bir yer.Ziyaretiniz için teşekkürler,sizi izlemeye aldım.Sevgiler

Mavi Bahçe on 3 Mart 2009 15:49 dedi ki...

Rica ederim canım bende teşekkür ederim.

aahmetcelebii on 3 Mart 2009 21:12 dedi ki...

İstanbul'un en romantik mekanı, kimse aksini açıklayamaz..

Mavi Bahçe on 3 Mart 2009 22:06 dedi ki...

eminim ki öyledir aahmetcelebii