Sayfalar

Bu Blogda Ara

20 Eylül 2011 Salı

Dünyanın En Ürkütücü 10 Yeri


1-Paris’teki Yeraltı Mezarlığı


Şehrin altında 187 km’lik alana yayılmış, kafatası ve kemiklerle döşenmiş uzun koridorlar. Neyse ki bu mezarlığın sadece küçük bir bölümü ulaşıma açık.

2-Mutter Müzesi ABD


Geniş kafatası koleksiyonu ile ünlü, doktorları anotomi ve anormal durumlar konusunda eğitmek için kurulmuş bir müze. Burada; gömüldüğü yerde sabuna dönüşen bir kadın cesedi, 2 kafalı bir çocuk iskeleti gibi korkunç şeyler görebilirsiniz. 

3-Truk Lagoon Mikronezya


Mikronezya’da, Filipinler’in doğusunda Pasifik okyanusunda yer alıyor. Japon donanmasının büyük kısmı burada yatıyor. Genellikle sığ sularda yatan, uzunlukları 60-150 metre arasında olan batıkların üstü rengarenk yumuşak mercanlar ve anemonlarla kaplı. Lagun olduğu için akıntı ve dalga yok, dalışlar rahat, yılın her günü dalmak mümkün. Görüş mesafesi 20-30 metre, su sıcaklığı 27-30 °C. Dalgıçlar için tam bir cennet olduğu söylenirken, bu hayalet donanmayı görmeye giden dalgıçlardan geri dönen olmadığı da söyleniyor.

4-Sonora Meksika’daki Cadı Pazarı


Sonara’da küçük barakalarda yaşayan cadılar; yoksul ve inançsız insanları 10 dolara kurtaracaklarını vaat ediyorlar. Geleceklerini öğrenmek isteyen Meksikalı yolcular ve turistlerle dolup taşan Cadı Pazarı’nda; gizemli iksirler, yılan kanı ve şans getirdiğine inanılan kurutulmuş sinekkuşları satılıyor.

5-Easter Island Şili


Merhamet diler gibi gökyüzüne bakan, taştan oyulmuş dev heykelleri ile ünlü bir ada burası. Buraya kadar herşey normal. Adada heykeltraşlık sanatından anlayan kimse yokken; 20 metre yükselikte ve 90 ton ağırlığında heykelleri kimin yaptığının bilinmemesi işi ilginçleştiriyor.

6-Manchac Bataklığı Louisiana


Burası hayalet bataklık olarak bilinir.
1920’lerde tutsak edilen bir Voodoo kraliçesi (New Orleans tarihinin en gizemli, korkutucu ve özgür isimlerinden biri) tarafından lanetlenmiş. Bataklıkta kurulmuş 2 küçük köy 1915’teki fırtına yüzünden yok olmuş. Tabi bu bir efsane.

7-San Jose California’daki The Winchester House


Bir cephanelik fabrikasının varisi olan Sarah Winchester’a; gittiği falcı, hayatı boyunca hayaletlerin peşinde olacağını ve batıya gidip orda bir ev inşa etmesini, yetmiyormuş gibi birde bu inşaatın ölene kadar devam etmesi gerektiğini söyler. Sarah da söyleneni yapar ve 1884’te başlayan inşaat Sarah’ın ölümüne kadar, yani tam 38 yıl devam eder. Hayalete inanmayanlar bile bugün ziyarete gittiklerinde hayalet gördüklerini iddia ediyorlar.

8-Mary King’s Kilisesi Edinburgh


17. yüzyılda veba hastalarının ölüme terk edildikleri bu kiliseyi ziyaret edenler kollarına ve bacaklarına görünmez bir yaratığın dokunduğunu iddia ediyorlar. Yöre sakinleri ise bunun; anne babası tarafından 1645’te burada terk edilen Annie isimli bir kızın hayaleti olduğu inancındalar.

9-Thelema Manastırı Sicilya


Bugün yıkılmanın eşiğinde olan, bir zamanların en ünlü “satanist parti”lerinin mekanı. Film yapımcısı Kenneth Anger; Pagan freskleriyle dolu bu manastırın bir filmini yaptı ancak bu film gizemli bir şekilde ortadan kayboldu.

10-Çernobil, Ukrayna


Çernobil faciasından sonra binlerce insan evlerini terk etti. Parklarda bırakılmış oyuncaklar, masaların üzerindeki günlük gazeteler… Sanki, Çernobil sakinleri her an geri dönecekler gibi! Radyasyon seviyesinin düşmesinden sonra burası artık turistik gezilerin durağı oldu.

0 güzel yorum: