Sayfalar

Bu Blogda Ara

18 Ekim 2009 Pazar

Evinizde huzurlu yaşam yaratmak için 12 pratik öneri



Renklerin ruh halini etkilediği bilimsel olarak kabul edilmiş bir gerçek. O halde yaşam alanlarımız için uygun renkleri seçip, olumlu duygular hissedebiliriz. Örneğin mavi renkli bir banyo sizi sakinleştirecektir.



İşte işinize yarayacak 12 pratik öneri;

1- Taze ve canlandırıcı

Mavi ve beyaz, yaşam alanlarında memnuniyeti sağlayacaktır. Limon sarısı ve canlı bir yeşili de ekleyerek evinizi ferah ve modern alanlara dönüştürebilirsiniz. Uygulayacağınız beyaz vurgular ortama sakinlik verir.



2- Çözüm aksesuvarlar

Mekanınız beyaz ve bej hakimiyetinde olsa bile kullanacağınız mavi, kırmızı, pembe veya yeşil aksesuvarlar ve mobilyalar ile evinizin görünümünü tamamen farklılaştırabilirsiniz.



3- Gözleri cezbedin

Tek bir duvarı iddialı bir renge boyamak, odaksal bir nokta yaratmak için en hızlı ve etkili yoldur.



4- Banyonuzu değiştirin

Kendi halinde, mütevazı banyonuzu, çekici bir mabede çevirebilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan şey, romantik renklerde çerçeveye sahip bir ayna ve sıcak renklerde banyo aksesuvarları. Banyonuzda beyaz seramikten ve soğuk objelerden uzak durun.





5- Beyaza renkli dokunuş

Duvarlarına beyaz ve tonlarının hakim olduğu bir odayı, birkaç ton koyu renk bir halı ve renkli çizgilere sahip mobilyalarla canlandırabilirsiniz.





6- Ortama göre ürün seçin

Duvarlarınızda yüzey hataları varsa mat, ortamda hafif ışıltılar istiyorsanız yarı mat renkleri tercih etmelisiniz.



7- İklime göre renk seçimi

Kuzeye bakan odalarda sıcak renklere, güneye bakan odalarda mavi ve tonlarına yer
verebilirsiniz.



8- Akış yaratın

Odaların aynı hole açıldığı bir eve sahipseniz, yapmanız gereken en önemli şey, renklerle ahenk yaratmaktır. Ancak bu ahengi yaratırken her odanın kendine özel karakterini koruyarak renk seçimi yapmak gerekir.



9- Çocuk odası rengi

Çocuk odalarında, çocukların sevdiği renkleri kullanmaya özen gösterin. Bizim tavsiyemiz, yaratıcılığa katkısı ve enerjisi nedeniyle turuncu!



10- Tek renkli odalarda

Eğer odanızın tüm duvarları aynı renkse oda monoton görünebilir. Bu monotonluğu, doğal malzemeden yapılmış bir mobilya ya da renkli bitkilerle kırabilirsiniz.



11- Rengarenk mobilya

Koyudan açığa yumuşak renkler, rahatlığı ve konforu getirirken, rengarenk mobilyalar yaşam alanınıza güçlü bir enerji verecektir.



12- Devamlılık sağlayın

Bir renk tonu belirleyerek odadan odaya ahenkli bir geçiş yaratabilirsiniz. Bu birleştirici etkiyi yaratmanın en basit yolu pencere çerçevelerini, süpürgelikleri ya da kartonpiyerleri aynı renge ya da tona boyamaktır. Bu etkiyi kumaşlar, perdeler, masa ve yatak örtülerinde yakalayacağınız uyumla da gerçekleştirebilirsiniz.


0 güzel yorum: