Sayfalar

Bu Blogda Ara

17 Haziran 2009 Çarşamba

Ölü oğluna ölü gelin!


Tuhaf olay, oğlunun ölümüyle sarsılan yaşlı bir adamın, diğer dört kişiye 'öteki hayatta' oğluna eşlik etmesi için bir 'ölü gelin' bulmak üzere yaklaşık 5 bin dolar vermesiyle başladı.



Çin'in Shaanxi bölgesinde gerçekleşen olayda, beş adam, geçen yıl üniversiteye giriş sınavında başarılı olamayınca zehir içerek intihar eden genç bir kıza ait mezarı açıp, kalıntıları çıkardı.

Beş adam olayın anlaşılması üzerine yakalanarak tutuklandı. Çin'in kırsal kesimlerinde yaşayan köylülerin yüzyıllardır süregelen batıl inançları nedeniyle bu tür olaylar yaşanabiliyor.

Bekar ölen erkeklere öbür dünyada eşlik etmesi için, yakın zaman önce ölmüş genç kızlar 'ölü gelin' adayı olarak aranıyor.

Daha sonra iki ceset için düğün töreni yapılıyor ve gelin, kocasıyla aynı mezara gömülüyor.

Mao döneminde, batıl inançlardan kaynaklanan bu tür uygulamalar karşı sıkı bir mücadele verilmişti. Ancak bazı kırsal kesimlerde bu gelenekler hala sürdürülüyor.

Geçen yıl, genç bir kadını 'ölü gelin' olarak satmak üzere boğarak öldüren bir çete yakalanmıştı. Olay, Tim Burton'un animasyon filmi 'Corpse Bride'ı (Ölü Gelin) anımsattı. 

2 güzel yorum:

beyaz mendil on 17 Haziran 2009 13:54 dedi ki...

İlk defa böyle bir şey duydum:((Hele para için birde öldürmeleri,çok korkunç.Paylaşım içim teşekkürler

Mavi Bahçe on 17 Haziran 2009 17:59 dedi ki...

beyaz mendil rica ederim canım.insanlar para için ne yapacaklarını şaşırdı.Artık bu ölü gelin meseleside nasıl bir inançsa:)